Världens nordligaste destilleri - Aurora Spirit
Aurora Spirit har etablerat ett unikt destilleri som lockar internationell uppmärksamhet med sitt spektakulära läge. Destilleriet ligger långt bortom polcirkeln i Norge. Lyngalperna, fjorden, norrskenet och den arktiska vildmarken är en utmärkt miljö för att tillverka whisky och andra alkoholprodukter under varumärket Bivrost. Produkterna är baserade på lokala örter, bär och smält glaciärvatten. Aurora Spirit har ett prisbelönt besökscenter som erbjuder guidade turer för besökare.

Varumärket - Bivrost®
Varumärket är faktiskt mer än 1000 år gammalt. Producenternas vikingförfäder kallade norrskenet "Biv rost" (skakvägen) - de tyckte att det var en magisk bro mellan Midgard och Asgard. Tron var att nordiska gudar som Odin och Tor kunde använda Bivrost för att komma fram och tillbaka mellan världarna. Bivrost hade också en vårdnadshavare, guden Heimdallr. Varumärket är kopplat till nordisk mytologi, norrskenet och arktis.

Teknisk / info om Single Malt:
• Volym: 50 cl
• Styrka: 46% Alc.vol
• Totalt 2496 flaskor kommer att buteljeras (numrerade flaskor)
• Nummer 1 - 20 flaskor kommer på auktion på whiskyauctioneer.com. Auktionsflaskorna kommer i ett unikt, handgjort träetui.
• Officiell lansering / release: 06. november 2020, i Sverige 04. februari 2021. Försenat på grund av Covid-19.
• Alla (återstående) flaskor har en kartong i fyrfärgstryck.

Koncept - de nio världarna i nordisk mytologi:
Tills Aurora Spirit uppskalade whiskyförsäljningen med sin "standard" Bivrost Whisky (Beräknad release 2025) kommer de att släppa två begränsade upplagor varje år som en "samlingsserie", relaterad till "de nio världar av nordisk mytologi ”. Flaskorna / grafiken kan stå fristående, men också skapa en fin hylla för samlare. De olika utgåvorna kommer att ha olika smakintryck.

Aurora Spirit har etablerat ett unikt destilleri som lockar internationell uppmärksamhet med sitt spektakulära läge. Lyngen-Alperna, fjorden, norrsken och den arktiska vildmarken ger en utmärkt miljö för att göra whisky och andra alkoholprodukter under varumärket Bivrost. Produkterna är baserade på lokala örter, bär och smält glaciärvatten.

Bivrost® Whisky är handgjord under norra ljusens glöd vid foten av de majestätiska Lyngen-Alperna. Smältvatten från glaciärer renas och kombineras med mash från Mack-bryggeriet som säkerställer en unik produkt från Arktiska Norge. Det första nya märket producerades och lades på en liten testcask, den 22 november 2016. Per definition nådde den därför den nödvändiga åldern för Whisky den 23 november 2019. Vi är glada! Nästa är att mogna resten som behövs för den första kommersiella släppningen av Bivrost Whisky, i maj 2020.

Läs mer på www.bivrost.com.

Första lanseringen blir på Systembolagets webblansering 9/7-2020.

WHEN AND WHERE TO BUY NIFLHEIM???

 SORRY – ALL SOLD OUT! (Norway 90 minutes, Germany 15 minutes, Sweden 15 seconds)