srg-ocean-sent-2-w1920-h1920120x0-ispng

SHETLAND REEL OCEAN SENT GIN

Längst upp i den brittiska sjön ligger Shetlandsöarna, där Nordsjön möter Atlanten. Det är en plats för mysterium och hemligheter. Av långa sommardagar, långa vinternätter och dramatiska väder. I hjärtat av Shetland ligger dess samhälle som delar en passion för fint hantverk och kvalitet.

Destilleriet
Ligger vid den mest norra änden av Unst, den mest nordliga ön i Storbritannien. Det är bara tillgängligt från Shetlands fastland med två färjeturer via Vell. Saxa Vord Distillery är Shetland Reels födelseplats och besökare är välkomna att besöka, lära sig mer och viktigast vara med oss i vårt populära smakprovrum!

Påverkad från havet som omger vår ö, har Ocean Sent Gin inhemsk blåstång. De distinkta och näringsrika algerna samlas från klipporna i Shetlands kustlinje och destilleras till vårt unika recept som resulterar i ett överraskande smakdjup från Unsts stränder.

Smakanmärkningar: Doften har traditionell enbär med subtila antydningar av salt och krydda. Gommen har traditionell torr ensmak men med en komplex snodd av saltighet och värme. Finishen är lång och tar dig direkt till det kraschar i havet!

Servera: 50 ml Ocean Sent Gin, Fever-Tree Original, kil av rosa grapefrukt, kvist av mynta, kvist rökt lavendel, servera i stenglas med mycket is.

Utmärkelser: Silvermedalj 2016 vid San Francisco World Spirits Awards

Pris: 648,00
Volym: 700ml
Beställ: 8255301