srg-simmer-w1920-h1920113x0-ispng

SHETLAND REEL SIMMER GIN

Längst upp i den brittiska sjön ligger Shetlandsöarna, där Nordsjön möter Atlanten. Det är en plats för mysterium och hemligheter. Av långa sommardagar, långa vinternätter och dramatiska väder. I hjärtat av Shetland ligger dess samhälle som delar en passion för fint hantverk och kvalitet.

Destilleriet
Ligger vid den mest norra änden av Unst, den mest nordliga ön i Storbritannien. Det är bara tillgängligt från Shetlands fastland med två färjeturer via Vell. Saxa Vord Distillery är Shetland Reels födelseplats och besökare är välkomna att besöka, lära sig mer och viktigast vara med oss i vårt populära smakprovrum!

Inspirerat av våra magiska himlar är Simmer Gin en uppfriskande aromatisk gin skapad för att fira Shetlands sommarskymning, lokalt känd som Simmer Dim. De långa sommardagarna och bestående bärnstens himmel vid solnedgången påverkar de åtta botaniska produkter i vårt recept inklusive apelsinskal och lakritsrot.

Smakanmärkningar: Näsan öppnas med en stark oft av söt apelsin. På gommen reduceras enen och den blir söt, mycket söt apelsin och lakrits med en kvarvarande finish.

Servera: 50 ml Simmer Gin, Fever-Tree Original, Orange Orange, Sprig of Rosemary, Server i stenglas med mycket is.

Utmärkelser: Silver International Wine and Spirits 2017 tävling 2017 Silver San Francisco World Spirits Competition

Utmärkelser: 2018 Silver Scottish Gin Awards 2018

Pris: 648,00
Volym: 700ml
Beställ: 8324701Beställningsinformation kommer inom kort.